fbpx

Kraniosakral terapi

Vad är Kraniosakral terapi?

Kraniosakral terapi är en holistisk behandlingsform som är sprungen ur osteopatisk medicin och är en mycket mjuk, varsam och stilla form av fysisk terapi som behandlar olika snedheter, låsningar eller begränsningar som orsakar värk, smärta eller annan stress i såväl kropp som sinne.

Det kraniosakrala systemet omfattar skallen (kranium) och korsbenet (sakrum) samt det som förbinder dessa två poler – ett hydrauliskt system inneslutet av hjärn- och ryggmärgshinnorna och skyddat av ryggkotorna.

Det kraniosakrala systemet omgärdar det centrala nervsystemet, som är ansvarigt för i princip allt som sker i vår kropp. En obalans i det kraniosakrala systemet kan därför påverka hela eller olika delar av kroppen.

Behandlingsformen kan med fördel användas både i förebyggande och behandlande syfte.

Pris: 60 min 750 kr, 90 min 1050 kr 

Betala med kort, swish eller kontanter på plats.

Kraniosakral terapi
Kraniosakral terapi

Hur går en behandling till?

Behandlingen inleds med ett samtal kring vad som förde dig hit som klient och din hälsobakgrund. Det kan vara fysiska eller emotionella orsaker. Efter detta samtal inleds behandlingen genom att du som klient välkomnas att lägga dig på rygg på behandlingsbänken med kläder på. 

Jag som terapeut placerar händerna på olika delar av kroppen, inklusive huvudet, nacken, ryggen, bäckenet och fötterna, för att känna efter spänningar och obalanser i kroppen.

Behandlingen är avslappnande och kan medföra en känsla av djup avslappning och lugn.

Vissa klienter kan känna en lättnad från smärta och spänningar direkt efter behandlingen, medan andra kan uppleva en gradvis förbättring under de närmaste dagarna och veckorna.

Pris: 60 min 750 kr, 90 min 1050 kr 

Betala med kort, swish eller kontanter på plats.

Boka en behandling

Som holistisk terapeut har jag fokus på att hjälpa människor att hitta balans och livsenergi i sin vardag.